sobota, 1. november 2008

Čudovit dan.

Danes mi je moj možiček dal "voljno". To pomeni, ženka lahko delaš, jaz bom pazil na otroka. Skuhaj le kosilo. No ja. Naj bi to pomenilo. Kako je bilo v resnici, ne bom pisala :)

Naj povem, da smo v sredo Ani podrli tamalo posteljico z ograjico in ji sestavili taveliko, čist tazaresno posteljo. Saj je že velika punca. In ker ima Ana zelo majhno sobico, nam je moja pisalna miza (ki je zdaj kar nekaj let služila kot previjalna miza), hodila viška in tako jo je Kristko dobil v svojo sobo. Saj zdaj je šolar in jo bo potreboval. No, ne še takoj.

Tako mi je Kristko danes že dopoldan dovolil, da svoje čestitkarske stvari preselim v njegovo sobo, ker je tam več prostora, večja miza in predvsem meni zelo važno - cel dan prave naravne svetlobe. No ja, najbolj važno mi je pa to, da mi ni potrebno vsega iz mize pospraviti, ko končam. Čeprav priznam, danes sem :)

In se je začela selitev. In s selitvijo tudi sortiranje. Kaj kmalu sem ugotovila, da bi bilo fino mojim svinčnikom in gelom in raznim flumastrom naredit novo domovanje. Do sedaj so se gužvali v enem lončku in pa v eni posodi s pokrovom - posoda je bila pospravljena na tleh in so bili reveži bolj malo v uporabi.

V tem lončku so se gužvali vsi tisti "najboljnujnopotrebni" geli, svinčniki...














Pa sem malo potuhtalakaj bi lahko naredila in na misel mi je prišla ta ideja:

Kaj sem naredila? Že dolgo časa sem imela shranjene posodice od Milupa čaja. Nekaj jih je bilo že odrezanih in so bili notri čopiči.
Zdaj pa sem lepo zgornji rob poravnala in oblekla posodice v filc, ki ga imam še od lanskega kompleta, ki nam ga je priskrbela in prinesla na srečanje Nelya.
Torej lonček sem oblekla v filc, ki sem ga na lonček prilepila z mekolom. Rob sem spela kar s spenjačem, zato sem tudi uporabila še na vsakem lončku dva traka iz filca. Pokončni skriva "šiv", vodoravni pa skriva sponke spenjača. Rožice sem s hroščkom izrezala na mosgumi peno. Simpl, ampak meni je všeč.

No, ko je bilo to končano, sem imela pavzo, saj je bilo potrebno narediti kosilo in biti tudi kaj z otrokoma :D

Pa naj še pokažem ta kot, ki mi ga renta sine :)

















Meni je čudovit :) Sicer nimam vsega tukaj, ker ni toliko prostora, ampak miza ima predaleeee in tako imam lahko več stvari pri roki (zasedla sem mu lahko le dva, ampak tudi dva sta mi dovolj).

Sem pa možu danes namignila, kako bi lahko par stvari v dnevni sobi spremenili, pa bi imela samo svojo mizo. In že cel dan tuhta in riše načrt. Po videnem mi je zelooo všeč. Samo kaj ko pa to kar si je zamislil, odnese kar nekaj dinčkov. Jah nič, bo treba malo manj na ebayu zapravljat in prišparat kaj, da se mi tole uresniči :)

7 komentarjev:

Šolanje na domu-Waldorf pravi ...

Čestitke za novi ustvarjalni kotiček. Priden Kristko. :)

Lp, Nataša.

Tulpika pravi ...

Superca za novi koticek, res priden sine :))) Zdaj bo pa najbrz se vec lepih voscilnic in tudi nakita, ko ne bo treba kar naprej pospravljat :)
Si pa nalogo dobro opravila - s crno tildiko (ali kako ji je ime). Samo, ce dovolis, jaz bi ji kaj za vsest pod ritko dala (vsaj kak trakec, da zgleda kot nakazan rob ograjce), ker se bo sicer se utrudila v smucarski prezi :))))
LP, tulpika

Manuela pravi ...

Uf zdaj pa bo še bolj veselo ustvarjat v novem kotičku! :) Super je in le glej, da bo iz njega prihajalo veliko lepih stvari. :)

Sandra pravi ...

Hvala punce. Upam samo, da me sine ne bo prekmalu začel metat iz njegove sobe :), ko bo ugotovil, da je pa v njegovi sobi prav luštno, saj mati cele dneve preživi v njej hehehe.

K pravi ...

Najlepši občutek je, ko veš, da imaš kam pospravit, ne? Poznam ;)
Ob večerih boš imela pa "problemček" - vnaprej razmislit, kaj boš rabila v dnevni, da ne boš padala v sobico in iskala z baterijo "tistega".
Bye, Kitty

Sandra pravi ...

Hihi :) ravno to mi je fino, ker ob večerih ne bom mogla čestitkat in bom primorana še mal nakitkat :D

NaDy pravi ...

Čestitke za novi ustvarjalni kotiček
In pohvale še tvojim lepim čestitkam