nedelja, 23. oktober 2011

Oddih v Vicenzi

No ja, lahko bi temu rekli tudi tako.
Čeprav je bilo naporno, je bilo hkrati tudi vredno tega oddiha.
Že odkar sem "otočanka" in odkar kolegice otočanke obiskujejo sejem Abilmente v Vicenzi, sem potiho sanjala, da se bom pa nekoč tega sejma udeležila tudi sama. In tako, je letos naneslo, da so se gorenjske otočanke zbrale vkup in organizirale izlet na sejem in ko je ena izmed gorenjk odpovedala svojo udeležbo, sem "vskočila" jaz.
Čeprav sem izmed 11ih sopotnic in 1 sopotnikom poznala samo Sonjo, smo se hitro ujele in celo pot tja klepetale skoraj kot stare znanke. 4 urice tja so hitro minile. Šofer pa nam je prijazno odprl vrata skoraj korak do vhoda.
Ker je Aleksandra karte naročila preko neta, nam ni bilo potrebno stati v vrstah za nakup kart in smo takoj vstopile v "magični svet" sejma.

Razstavnih prostorov za čestitkanje je bilo bolj malo, ampak dovolj za zapravljanje. So pa na svoj račun prišle dame, ki šivajo. Blaga je bilo na tone in to toliko različnega! Pa kaj vse se da narediti iz blaga... idej za ene 3 živeljenja!

Nekaj paprija, ki bo prišel prav pri čestitkah



Ob tem smo dobile prekrasno vrečko, ki smo jo bile vse vesele kot majhne punčke :)



Nekaj štampiljk je nujno moralo iti z mano :)



Jasno brez tega ne gre. Nove barve FIMA :)


in nekaj filcanih perlic - meni nikoli ne uspejo tako lepe in enako velike :s


in ena skupinska


S Sonjo, sva skozi cel sejem gledale prečudovite šale, tale lepe čipkaste, valovite. Pri enem razstavnem prostoru, pa sva ujele eno prijazno dekle, ki ga je pletla in z veseljem pokazala tudi nama kako se ga splete. Jasno, sva bile pečene v sekundi in pol, vsaka s svojimi klobkami pod pajsko in pletilkami v rokah sva čakale v vrsti pred blagajno. Sama sem sicer bila malo razočarana, ker moje najljubše barve ni več bilo, zato pa sem si izbrala kombinacijo belo-roza-rjavo. Še slikovni dokaz:


Na sliki sicer roza barva izgleda oranžna, ampak je resnično svetlo roza. Zdej samo počakam mojo "inštruktorico" Sonjo, da pride na kofe in da mi pokaže kako moram plest, da pridem prečudovitega šala :)


Včerajšnji dan je minil s svetlobno hitrostjo. Resnično, kot bi mi nekdo "ukradel" par ur.

Punce, hvala za včerajšnji dan, bil je čaroben.

3 komentarji:

Sonja pravi ...

Lej jo, lej.. celo objavila je na blogu :) Jaz sem se svoje volne že lotila in ugotovila, da ne vem, kako bi bilo čisto prav. Ampak zdaj kar gre :)

Helena pravi ...

Vauu, super izlet in koliko lepega si prinesla domov!

Janja pravi ...

Zelo lepe barve volna. Me prav zanima končni izdelek :). Lp