petek, 31. oktober 2008

Nekaj preprostega.

Po vseh teh kjutkanih čestitkah, sem si zaželela nekaj preprostega.

S pomočjo Shape cutterja sem izrezala bunkico in obešalo bunkice. Bunkico sem embosirala v hroščku ter jo senčila z oljnimi pasteli ali kredami. Obešalo bunkice sem izrezala iz srebrnega fotokartona, ki se že v osnovi tako lepo sveti.
Podlago za čestitko sem embosirala s hroščkom ali poštampljala.
Dodala sem še mašnico in vuola...
Preprosta a lepa novoletna čestitka je tukaj.














Navdih sem dobila na temle čudovitem blogu, ki ga piše Jennifer, ki je v tem postu pokazala čudovito čestitko s katero je sodelovala v izzivu. Res je čudovita!!

In žal moram razočarat Petyo. Odtisa, ki sem ju pobarvala ob kavici še nisem spravila v čestitko. Upam, da mi jutri uspe.

Dokaz:


















In ja vsem mojim blogerkam se opravičujem za kvaliteto slik. Ko bom velka bom tut to znala.

ponedeljek, 27. oktober 2008

Prva.

Končno bom enkrat "prva" pokazala čestitke s svojimi odtisi. Ponavadi se mi to ne zgodi :) me vedno katera prehiti. Pa nič zato :)
Vsi odtisi so pobarvani s Tria markerji. Dodana sta še Sakura stardust in Sakura white med gel.
Določeni odtisi so okrašeni še s snegom v svinčniku.
Podlage so embosirane s hroščkovo embosirno ploščo ali pa so poštampljane s štampiljkami. Embosirani papirčki za podlago so senčeni z oljnimi pasteli ali s kredami.
Dodatki so izsekani s hročkovimi izsekovalci in okrašeni z dodatkom Sakura stardust in Sakura White med gela.

Tilda sedi na darilcu.

















Tilda z venčkom.

















Zamišljena zimska Tilda.

















Božiček Edwin.

















Božiček Edwin s kupčkom darilc.

















Darilca so prilepljena na podlago z montažnim lepilom v traku, ki daje 3D videz.

Prišel je..

...Božiček in z njim teli dve kjut štampiljki.
































Sedaj pa pričakujem še 4 Tilde in upam, da imam za en čas dovolj štampilk. Moram najprej s temi kaj naredit.
In ta Božiček Edvin je tako leeeep :)

nedelja, 26. oktober 2008

In končno

Tudi produkt vsega nakupljenega.
Da ne bo moj blog sestavljen samo iz nakupov in bonbončkov, naj končno spet pokažem nekaj kar sem naredila iz nakupljenega in nahrčkanega materiala.

Božična Tilda, pobarvana z nekimi barvami v čopiču. Snežinko sem si naredila s Petyinim izsekovalnikom, tudi kovinsko snežinko sem dobila pri Petyi. Snežinka je obrobljena z Sakura stardust gelom, ki se tako lepo sveti. Obe snežinki sta na podlago pritrjeni z razcepko. Tilda ima cof in rob na kapi, ter rob na rokavu in hlačnicah narejen s snegom v svinčniku o katerem sem govorila tukaj. Na tem linku sem sicer prilepila sliko gela z bleščicami, ker snega še nisem dobila, no sedaj pa imam tudi sneg. Bom pri eni drugi čestitki prilepila še slikico od blizu, kako ta sneg izgleda, ko se posuši. Tukaj pa je slikica snežinke od blizu:









Še ena nova Tilda, ki je tako nežna, tako ljubka.
Pobarvana je s Tria markerji, kotni okrasek sem si naredila s Petyino hroščkovim izsekovalnikom. Štampiljka - robni okrasek je iz tiste nabave 100-tih štampiljk. Papir pa je iz zadnjega prispelega paketka, ki je predstavljen eno objavo nižje. Cof na kapi je okrašen s snegom v svinčniku.








Tegale frajerja je danes dobil moj oči za rojstni dan, ki ga je imel pred dvemi dnevi, danes pa smo praznovali.
Že ko sem našla štampiljko na netu, me je tale Edvin spominjal na mojega očeta. Tako frizuro je imel, ko je bil še "ledik in frej" tudi sam, pa tudi stil oblačenja je bil podoben :)
Izsekančki so narejeni s hročem, je pa na spodnji tagec bil še dodan napis "BOJAN". Štampiljke so iz nakupa 100 štampiljk.





Teta snežakova.
Odtis mi je odstopila Petya, pobarvana je s tria markerji ter okrašena s Sakura stardust gelom, spodaj pa je nanešen sneg v svinčniku. Prav tako je tudi snežinka narejena s Petyini izsekovalnikom za hroščka. Papir je iz zadnjega dobljenega paketa.











Detajla iz čestitke:
Snežinka je prilepljena z montažnim trakom, ki daje 3D efekt in posuta z bleščicami iz Lidla.

Tako pa izgleda sneg v svinčniku, ko je suh.






Tukaj sta še dve različici tete snežakove:


In pa še tele ljubke miške, ki prepevajo božične pesmi:

Miške so pobarvane s Tria markerji, papirčki osenčeni z blazinicami za štampiljke. Štampiljka na rjavi podlagi je bonus, ki sem ga dobila pri kompletu 100tih štampiljk. Robni okrasek, sem zopet naredila s Petyinim izsekovalnikom za hroščka.





Tako, za danes naj bo dovolj.
Ne morem verjet, 3 objave. Mamamia.

Poštar me še kar obiskuje :)

Prejšnji teden mi je poštar parkrat polepšal dan.
Prinesel mi je tole:
Najprej mi je prinesel tele zlate tildice:
















Odtise lahko vidite na tej sliki:
















Potem pa sem v soboto nesla nekaj kuvertic na pošto in prišla domov s štirimi velikimi paketi. V njih so se skrivale same lepote:
















Na desni strani so trije paketki raznobarvnega papirja za čestitkarstvo, spodaj je mini ročni šivalni stroj :), v vrečkici so obročki za knjigice in levo je škatla s predalčki, kamor bom pospravila razcepke in razne delčke za čestitke. Tole dobro poznam, saj imam že dve torbici s po 7mimi škatlami v katerih imam spravljene perle in dodatke za nakit:
















Dobila pa sem še paketek v katerem je bilo 50 osnov za čestitke in 50 kuvert. Nisem pa še sigurna ali jih bom uporabila za čestitke, ali jih bom razrezala za dodatke čestitk, ker se se mi zdi papir malo pretanek za osnove čestitk. Bom videla. Tega pa žal nimam poslikanega.

Swap

Tudi jaz sem sodelovala v swapu Čestitk z enakim motivom Sarah Kay na otoku zakladov.
Moja swapika je bila mamči , ki je dobila tole čestitko:

Sarika je pobarvana s Tria markerji, obrezana z nestijem. Rožice so izsekane s hroščkovim izsekovalcem in pritrjena z razcepko. Tudi kotni okras je izsekan s hroškovim izsekovalcem.
V spodnjem desnem kotu je slikica čestitke v končni obliki, ko je zavezana z okrasnim trakom, v zgornjem desnem kotu pa slikica kuvertice, ki se je skrivala v notranjosti čestitke. V kuvertici je sporočilce za mamči. In sicer: "Klavdija! Oprosti ker ni roza :) Upam, da ti je vseeno všeč! Sandrca"
Tole sporočilce je bilo napisano bolj hudomušno, saj mamči "obožuje" roza barvo hehe. Sem hotela biti najprej malo žleht in narediti roza čestitko, ampak ko sem se spravila delat, mi nakako ni in ni šla roza od rok. Zato je nastala ta, ki je bolj v njenih barvah.


Tole čudovito čestitko, pa sem jest dobila od Zvezde (čestitki je bilo priloženo še sladko presenečenje):

Zvezda je ena čudovita gospa, ki se loti vsake stvari. Izpod njenih rok nastajajo same lepote. Oglejte si njen album in presodite sami.

Zvezdi hvala! Čudovita je!

Vse ostale lepote si lahko otledate tukaj.

sobota, 18. oktober 2008

Prišle so :)

Juhuu prišle so :) (smajli, ki skače in ploska)

Moje štampiljke so pršle. Tiste tako zelo pričakovane. :)

Včeraj me je poštar presenetil z dvema fenomenalnima paketkoma. V prvem so me čakale moje tildice, ki sem jih čakala 3 tedne, ker ene, ki sem jo naročila niso imeli in so jo čakali iz švedske.
Ampak, ko pa so jo dobili, sem jih dobila v 4ih dneh!!

Čudovite so!! In ja definitivno jih je bilo vredno čakat!
































V drugem "paketku" pa je bilo obvestilo, da me na carini nekaj čaka in da moram prinesti račun, ker ni bil priložen paketku. Jasno sem takoj pred službo letela na carino (še kosilu pri mami sem se odpovedala) in tam srečala mojo Mihaelo :) prijateljico iz osnovno šolskih dni. Obe sva čakali na svoje paketke. No, moj je prišel prej, ker je bil carine prost juhuuu. Ampak tudi njen je prišel kmalu za mojim. V njenem se je skrival hrošč :)

V moje paketku pa tole:
















Za tele štampiljke sem imela veliko srečo!!
Na ebayu sem mal gledala štampiljke, ko sem naletela na tole. V tem paketu je 100 različnih štampiljk, cena pa je bila 15$ za cel paket.
In notri so same čudovite štampiljke!! O vrednosti tega paketka pa ne morem govorit, lahko si le mislim in se veselim koliko sem prišparala :)
So pa vse štampiljke že prilepljene na EZ mount, tako da ne bom imela nobenega dela več z njimi (no razen sortiranja in štamplanja :))


Tele štampiljke pa sem dobila kot darilce ob nakupu 100 štampiljk.


















Pa ravno včeraj sem Petyi rekla, da če poštar ne prinese nič, da bom fajn jezna, pa še en drug izraz sem uporabila :) , zdej ko je pa prinesel to kar sem nestrpno čakala, bi ga pa kr stisnla :D

torek, 14. oktober 2008

Z zamudo

Vam pokažem dve čestitki, ki mi ju je uspelo narediti v nedeljo.
Samo dve? Le zakaj :)
Moj ustvarjalni kotiček je na računalniški mizi. In ko se vsedem, da bi kaj naredila, moram pod nujno najprej pregledat maile, potem vse bloge, ki jih redno berem, pa pokukat na otok zakladov, pa še kam in potem se spomnim zakaj sem sploh za mizo in predno je ura za spat, mi rata naredit samo dve čestitki :)

Tole je prva:


Malo sem se igrala s papirji. Že ko sem za Jakoba delala čestitko, sem iskala po netu razne papirje za print, da bi si podlago sprinatala. Pa sem ugotovila, se da tudi z enobarvnimi, ki jih imam doma, naresti super čestitko. In sem tudi tokrat probala.
Odtis novoletne bunkice je narejen s StazOnovo blazinico, pobarvan pa s Tria markerji. Kvadratek na katerem je odtis prilepljen je izsekan in embosiran z največjim kvadratnim nestijem in senčen z blazinico za štampiljke.




Odtis Tilde sem dobila pri Bojimoji. Pobarvan je s Tria markerji. Listke mi je nesebično dala moja Petya in so prilepljeni z 3D lepilnim trakom. Na podlagi je štampiljka iz kompleta kupljenega v Milerju.














Sem pa včeraj dobila od našega poštarja darilce :)
Mi je pripeljal dva paketka v katerem je bilo tol:
















Embosirna plošča za hroščka z novoletnim motivom. Jasno sem morala še tele snežinke v krogcih vzet, ker imam za novoletne čestitke samo en motiv in ne morejo biti vse enake :)

In pa sneg v gelu z bleščicami. Takega brez bleščic pa še čakam.
Sem ga pa že sprobala in zdaj čakam da se posuši. Ko bo suh, pa pokažem kakšen efekt ima.

sobota, 11. oktober 2008

Spet bom pestvala

Popoldan gremo v Celje k moji poročni priči, ki je 22.9.2008 rodila sinčka Jakoba.
Komaj čakam. Spet bom pestvala dojenčka.
V ta namen sem danes 2 uri sestavljala tole čestitko, na katero sem ponosna 200/h.
Res, sem se potrudila maksimalno.
Zdej se pa še oblečem in popokam tamičkeno, pa greva še darilce kupit. Kaj... hm... ne vem še. Bom še videla kaj bom sploh našla.

Tole je ta čestitka.



petek, 10. oktober 2008

Čist res!

Zadnja dva dni me naš vaški poštar ni mel čisto nič rad!! Tut enga paketka, tacga čist mčknga mi ni prnesu :(
In ja sem bla totalno užaljena! Priznam!
Zato sem danes po službi pobrala šila in kopita, se vsedla v mojga Silvestra in se odpeljala v Murglje na glavno pošto, na carino. Zakaj?
Že v ponedeljek sem dobila obvestilo, da me čaka paket in da moram poslat račun za paket. Ker mi po službi ne rata pridet pravi čas do Murgel (odprto imajo samo do 15.30) sem 2x poslala po emailu račun in obakrat so mi rekli, da ga niso dobili. grrrrrrrr
Dons pa nisem mogla več zdržat.
Se pripeljem do Murgelj, vsa nestrpna in živčna vstopim na carino, dam tisti teti za šaltrom papirje in čakam, pa čakam, pa še mal čakam.
No načakala sem se, me teta pokliče.
Plačam carino, dobim paket in vsa nasmejana zapustim prostor carine in pošte.
Se vsedem v avto in itaq, da sem naprej odprla paket. iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kake lepote so končno prispele!! juhuuuu

Tole me je čakalo...






































ane ane, da sem dobila same lepote :)

sreda, 8. oktober 2008

Uuuu

.... ravno pregledujem malo tele bloge in zanimivo, koliko je Candy Blog-ov.
Sem naletela na tega in tale Candy je tako mamljiv.....

Lim


















oh ja, pa tale... tildice tako mamijo.....jeanette


















Tale simpatičen bonbonček, pa ima BojaMoja na svojem blogu, ker se približuje številki 3000!!! Bravo!!

torek, 7. oktober 2008

Kako fino je....

..... ko po napornem dnevu v službi, dvignem otroka v vrtcu in šoli ali pa pri svojih starših (tako kot danes, ker sem morala zaradi norišnice v službi potegniti 1 uro in pol), se pripeljati domov in na stopnišču zagledati paketke.
Danes sta me čakala dva.

Komaj sem čakala, da porihtam otroka, tavelikemu naštimam oblačila za preoblečt in hitro odprem paketka. Juhuuu, kako vesela sem bila. No, sem pa res samo odprla paketke in jih pregledala, potem pa sem z otrokoma šla še ven na sončka. Podrobneje sem pregledala in poslikala vsebino, ko smo prišli nazaj noter.

V paketkih so me čakale same težko pričakovane stvari, ki sem si jih kupila preko trgovinice na ebayu iz Amerike.

Tole pa je bilo v paketku:
4 štampiljke in pa nestiji - gumbki.
Prav vesela sem bila, da sem končno dobila tudi štampiljke, ki niso novoletne.











Zdaj bom lahko naredila tudi kako čestitko za novorojenčka.

Tudi včeraj sta me pričakala dva paketka.
Vsebina paketka - 3 štampiljke in pa 1 sakura gel white med. Sem pa bila razočarana, ker sem naročila in plačala 2 sakura gela, dobila pa le enega. Jasno sem takoj pisala prodajalcu, da želim imeti še eno pisalo ali pa povrnjen denar za pisalo in za strošek poštnine za drugo pisalo. Na odgovor še čakam.


Sem pa bila včeraj tudi pridna in naredila 4 čestitke. Da ne bo kdo mislil, da ne delam drugega kot čestitke. Ne, pri meni je tako. Imam obdobja, ko samo barvam odtisnjene motive in potem ko se nabere nekaj pobarvanih motivov, imam pa obdobje, ko sestavljam čestitke.
In včeraj je bil tak dan, da sem skupaj metala in sestavljala.

Nastalo pa je tole:

Božična krogla je odtis štampiljke, v sredi pa je tudi odtis - Penny Black. Oba motiva sta pobarvana s tria markerji, podgala pa je embosirana s hroščkovo ploščo za embosiranje in senčena z oljnimi pasteli. Snežinke in zvezdice so izsekane s hroščkovo šablono za izsekovanje.










Enako kot zgornja čestitka.



















Odtis Angel Charlotte sem dobila od moje drage Petye
Pobarvala sem ga s Tria markerji, krila pa z bleščicami v gelu. Podlaga in izsekančki enako kot pri zgornjih dveh.














Petya je zadnjič na srečanju v Dekanih razlagala, da gre hroščkova embosirna plošča v hrošča tudi po širini, zato sem morala probat. Embosirala sem kar osnovo za čestitko in nanjo samo prilepila pobarvan odtis (s tria markerji) smrekice. Čestitko sem senčila z oljnimi pasteli.












Tako, toliko za danes, sedaj pa me čaka slastna večerja.



Makaroni z jajčkom in popečenimi bučkami.

Mmmmmmmmmmm.....

nedelja, 5. oktober 2008

Čestitka na vse zgodaj

Obožujem vikende, predvsem nedelje so krasne. Sploh ker mi ni potrebno vstajati že ob 5ih. Ker smo navajeni 5 dni v tednu zgodnjega bujenja, potem v soboto ne spimo prav veliko dlje, v nedeljo pa tudi maladva malo podaljšata.
Tako je danes prvi prikobacal svojo ritko Kristian ob 7. uri, malo za njim pa sem slišala kako iz postelje Ana kliče "mami, mamica, pidi me iskat mamica".
Sem vstala in jo prinesla v posteljo, kjer sva se še kakih 10 minut crkljali. Med tem je mož skuhal kavo in njen vonj me je dvignil iz tople postelje.
Oblečem Ano, sebe in kar predem ob tako dobri kavi, ki jo skuha moj možiček.
Kava je spita, mož gre v garažo, otroka gledata ringaraja, sama pa se vsedem za moj ustvarjalni kotiček. To je polovica računalniške mize v obliki črke L, polna materiala, papirja in vsega kar potrebujem za svojo sprostitev :)
Trenutno res delam več ali manj samo čestitke. Kakšno za posebne priložnosti kot so rojstni dnevi, ostale so že bolj novoletne. Ja ta čudoviti čas okoli Božiča in novega leta bo kmalu tu. In pravkar, ko sem pomislila na to, sem se spomnila vonja piškotov, ki jih takrat pečemo. Mmmm...
Da ne zaidem preveč...

Malo sem pobrskala po mizi in sestavila tole čestitko...

Kuža je odtis štamiljke Penny Black, odtisnjen s StazOnovo blazinico ter pobarvan s Tria markerji. Iz lista je izsekan s kvadranim nestijem , prav tako je izsekan z nestijem tudi rdeči list. Rob obeh izsekančkov je pobarvan z blazinico za štampiljke. Prav tako sem ob robovih pritisnila še štampiljko s snežinkami.










Pokažem še nekaj čestitk, ki so nastale v tem obdobju "čestitkarske manije":



Ljubka Tilda je odtisnjena s StazOnovo blazinico, pobarvana s Tria markerji ter izsekana z ovalnim nestijem.

Ozadje je "naštampljano" s štampiljko, ki pa žal ne vem več kje sem jo kupila. Vem le, da je bilo preko Ebaya.












Smrekica je odtisnjena s pigmentno blazinico Ink it up,
pobarvana s tria markerji. Podlaga je embosirana s hroščkom
in pripadajočo embosirno šablono, ter osenčena z oljnimi pasteli.





Ostale čestitke si lahko ogledate tukaj